Eines per l'estrés



Tots fem servir aquesta paraula per definir un estat d'ansietat nostra o d'altri;  "estic molt estressada, quin estrés de reunió, la meva filla va molt estressada..." doncs bé,  les situacions estressants no produeixen en sí un estrés tal com que perduri en les nostres vides més que el temps que dura aquesta el que ho fa durader i el que comporta les conseqüències negatives per la nostra vida són la percepció de l'estrés i la resposta que li donem a aquest. És a dir, experimentem estrés quan hi ha un desajustament entre el que ens demana la situació estressant i la nostra capacitat per fer-ne front.

 Un home savi deia; "Senyor dóna'm forces per canviar les coses que puc canviar, paciència per acceptar les coses que no puc canviar i la saviesa per poder distingir entre les dues"
 Els antics ja van veure clar que malgastàvem temps i energia preocupant-nos per les coses sobre les quals no teníem  cap mena de control.

Una de les maneres de controlar l'estrés doncs, seria OCUPAR-NOS DEL QUE ESTÀ EN LES NOSTRES MANS I NO PREOCUPAR-NOS PEL QUE NO HO ESTÀ.


Comentaris

Entrades populars