Píndoles d'autoconfiança



L'autoconfiança no és res més que la seguretat que es té en un mateix per aconseguir un objectiu o varis a la vida. No és una qüestió d'alguns pocs privilegiats i ni tant sols es neix amb ella. L'autoconfiança s'adquireix amb l'experiència i amb el coneixement d'un mateix de les seves incompetències i de les seves habilitats. És poder mostrar-te als demés tal i com ets i trobar les eines per enfortir les teves mancances personals.
En la millora de l'autoconfiança hi intervenen l'auto imatge i l' auto estima, i tot comença per com ens veiem nosaltres mateixos. Si ens llevem al matí i mirem per la finestra un dia de trons i llamps, pensarem molts de nosaltres "quin fàstic de dia", i si ens mirem al mirall tot seguit segurament tampoc ens veurem bé i pensarem "quina mala cara faig" i com que total fa mal dia i ja estic de mal humor, aquell matí sortireu de casa amb poques ganes ni d'arreglar-vos ni de fer front al dia de manera positiva. Acabem d'enviar missatges negatius al cervell.  Si pel contrari, davant un mal dia metereològicament parlant pensem (malgrat no ens agradai la pluja); malgrat no m'agrada que plogui és bo per les plantes i per la natura, agafaré un paraigües i miraré de posar-hi bona cara al mal temps, llavors el misstage enviat al cervell, és positiu i estarem més predisposats a passar un bon dia, cosa que farà que augmenti la nostra autoconfiança.

És molt important que creguem en nosaltres mateixos, en les nostres capacitats i acceptem les nostres coses bones i les nostres dolentes, per què per millorar i aprendre cal acceptar primer.

Un cop acceptat el nostre propi jo per millorar la nostra auto confiança què més podem fer;

1. Comprendre els nostres pensaments i les nostres emocions. Saber què pensem i què sentim és la base per coneixèr-nos millor. Analitzem què pensem i què sentim i el per què.

2. Auto disciplina. Els canvis personals no es donen de la nit al dia, ni tant sosl llegint tots els manuals d'auto ajuda. Es donen amb constància i paciència. Comença per reptes petits. Agafa una habilitat (només una) i practica-la cada dia, sense rendir-te. Una estona cada dia, poc a poc, sense pressa. Un dia al cap del temps trobaràs que has millorat aquella habilitat i la teva auto confiança millorarà. Si no et rendeixes, les probabilitats de que ho aconsegueixis augmentaran.

3. Saber que depèn únicament de tu. Només tu pots decidir en la teva vida allò que vols experimentar. No passis per aquesta vida sense sentir cada dia. Tant se val que sigui bo o dolent. Si és bo gaudeix-ne i si el que sents és dolent  aprent-ne i no deixis que aquest sentiment s'allargui en el temps. Prèn el timó de la teva vida i ves on vulguis.

4. Prespectiva de vida clara. Sovint el que ens passa és que no sabem on volem anar, no sabem que volem fer ni qui volem ser, ni tant sols que esperem de la nostra pròpia vida. Agafa un paper i marca't objectius diaris, setmanals i mensuals i ves avaluant el que vas aconseguint. Si confies en tu mateix i saps on vols arribar, el camí poc a poc es va marcant a mesura que avances.

5. Compromís i confiança. Ens costa més comprometre'ns amb nosaltres mateixos que amb els altres Hem de comprometre'ns amb nosaltres mateixos i exigir-nos a nosaltres mateixos tal i com sovint ho fem amb els altres.


L'auto confiança s'aconsegueix i es millora amb el temps, constància i perseverança.

Comentaris

Entrades populars