A CASA AMB NENS I ADOLESCENTS

Quedar-nos a casa a molts pares se’ls fa una muntanya per que pensen que els nens s’avorriran, però hem de tenir en compte que anem on anem el que realment volen és que estem amb ells que compartim el seu temps i hi juguem. Podem fer un Planning junts del que farem tota la setmana. Podem fer sortides a la muntanya… ara és època de mores. Les ansar-te’m en una espiga i ens les mengem o esperem a arribar a casa i fem un pastís amb elles (trobareu les receptes a Internet). Cuinar és una activitat que encanta a tots els nens i a més és educativa i si el resulta tes bo estaran Super contents. Aprofitem les vacances per jugar a tots aquells jocs que els Reis ens van dur i no ens ha donat temps de jugar…Embrutem-nos, sobretot embrutem-nos, fem pintures de dits, mans i peus en un lloc obert, amb un full gran, deixem que la seva creativitat flueixi, fem fang …manualitats, ensenyem a cosir als nens. Fem llibretes, agendes pel curs vinent, aprofitem per re decorar la seva habitació…Hi ha mil coses que podem fer per tenir-los entretinguts, que no s’avorreixin i en les quals nosaltres també gaudim. Tornar-nos una mica nens amb ells reforça el vincle i ens fa sentir molt bé.
Si ens hem de quedar a casa amb els nostres adolescents hem de fer una planificació conjunta per que les vacances no es converteixin en un mirar la tele, xatejar i jugar a videojocs. Buscar-los una activitat remunerada fora de casa pot ser una opció: cuidar de la mascota d’algun veí, fer cangurs, regar les plantes mentre algú està fora, netejar cotxes… O si coneixem d’ algú que els pugui donar feina per l’estiu… El voluntariat també és una opció a plantejar-los. Hi ha moltes associacions que necessiten ajut voluntari per unes hores durant l’estiu. Això els mantindrà ocupats i farà que es sentin millor i tinguin noves experiències i nous amics. Les vacances també poden ser un bon moment per pintar la seva habitació, pintem-la junts i aprofitem per re decorar-la. Ensenyem-los a cuinar, a fer alguna manualitat i sobretot planifiquem entre tots els temps de cada activitat. Potser deixar-los anar amb els seus amics alguna tarda al cinema, a donar una volta potser efectiu per que no s’avorreixin. Però el més important és que durant aquestes vacances és que les aprofitem per comunicar-nos amb ells. Donar-los responsabilitats i modificar els mals hàbits a casa a través d’incentius. Començar per tasques ràpides amb instruccions clares sobre el que els demanem i establir un horari per què les realitzin. Ah! i sobretot no oblidar-nos de donar-los les gràcies
També podem aprofitar per reunir-nos amb d’altres famílies que tampoc hagin marxat per què els nens juguin i els adolescents es relacionin-  Anem de Festes Majors, que ara és l’època. Les vacances no s’acaben en anar a la platja o a la piscina com veieu.

Comentaris

Entrades populars