Gestionem bé les nostres emocions?


Les nostres emocions ens juguen males passades molt sovint. Per què no sabem gestionar-les?. Quan ens passa qualsevol cosa ens desperta una emoció determinada, i curiosament no és la mateixa per tothom. I creiem que actuem depenent d’aquesta emoció, però en realitat no és així. L’emoció que ens desperta un fet determinat és fruit d’un pensament previ a les nostres emocions i aquest pensament fruit a la seva vegada de les nostres creences i els nostre valors.

Molt sovint, la creença de que nosaltres no ens mereixem quelcom, que no podem arribar a aconseguir l’objectiu que ens hem proposat, ... fa que l’emoció que sentim per alguna cosa o per algú limiti la nostra conducta al respecte. Si deixem que els nostres pensaments continuïn sent negatius, les emocions que generarem seran negatives i per tant les conductes es veuran frenades o senzillament actuarem com  sempre ho hem fet obtenint els mateixos resultats que sempre hem obtingut.

 Hem d’aprendre a escoltar les nostres emocions, a sentir-les però no deixar-nos segrestar per elles. I com ho podem fer? Com tot, és una qüestió de pràctica i de constància.

Us deixo algunes coses que us poden ajudar si les poseu en pràctica dia rere dia:

1.  Busqueu el vostre “àngel”, aquell del que us he parlat alguna vegada, la vostra essència, allò que us fa diferent als demés, aquella habilitat que sabeu que teniu i deixeu-lo sortir fora, que es vegi, escolteu-lo.

2  2.  Respireu cada cop que un pensament negatiu, una emoció negativa s’apoderi de vosaltres. Respireu i concentreu-vos en la vostra respiració uns 10 minuts, aquella ràbia, ira, enuig…poc a poc desapareixerà i veureu les coses més racionalment.

3   3.   Abandoneu-vos de tant en tant. Abandoneu els prejudicis i no permeteu entrar els pensaments a la vostra ment per una estona, només sentiu. Sentiu el que us està passant davant alguna cosa que us faci sentir molt bé, de la que en gaudiu molt bé.

     4.  Somrieu. Somriure  allarga la vida, us fa tenir pensaments positius i transmetre energia positiva als demés. Somriu , és gratis, i els problemes hi seran igual si no ho fas. Si somrius al llarg del dia, la sensació de que ha estat un bon dia malgrat tot, serà més intensa.

Gestiona bé les emocions, sent, pensa en positiu i veuràs com tot flueix.


Comentaris

Entrades populars