Auto coaching

Estem a punt de començar l’ operació bikini si no l’hem començat ja després dels excessos nadalencs.  Els centres d’estètica, els dietistes i nutricionistes omplen les seves consultes per donar-nos eines per perdre aquests quilets de més que ens destorben. Però, si tenim uns bons hàbits alimentaris, no ens sobren gaires quilos i tenim el principal que s’ha de tenir per perdre’ls (força de voluntat), cal realment visitar-los?. Tots sabem que reduint el consum de calories, deixant de banda els greixos, les tapetes i la cerveseta i augmentant l’exercici físic aquests quilets tard o d’hora els perdrem, oi?. Per què? Per que la solució a la pèrdua de pes la tenim nosaltres, en el nostre interior, en la nostra força de voluntat i en la constància que hi posem. Malgrat això, ens estimem més sacsejar la nostra consciència. És a dir, pagar cada setmana una cita perque et pugin dalt d’una bàscula i t’avergonyeixis de tu mateix per no haver fet bondat o bé  perquè algú et feliciti per haver-ho fet bé.

Aquesta mateix raonament seria el que empraríem en un procés de coaching.  El coach és el nostre “dietista” de vida. És a dir, l’entrenador que ens permetrà amb el seu acompanyament cercar o assolir els objectius que ens proposem a nivell personal i professional.  Aquest acompanyament junt amb eines d’autoconeixement que el coach proporciona fa que profunditzis en la teva vida a tots nivells i t’obri una nova manera de comunicar-te i moure’t més eficaçment. Però, si es tracta de conèixer-nos millor, qui millor que nosaltres mateixos per saber quines són les nostres competències i les nostres habilitats. Busquem fora de nosaltres mateixos el que de ben segur trobem a dins nostre, el problema és que ens fa por descobrir-ho i per això ens costa fer-ho.

És a dir, igual que sabem com perdre una mica de pes, també sabem com millorar personalment i professionalment per què tot és dins nostre. La mandra, la por, la manca d’eines són algunes de les raons que ens fan recórrer a l’ajut extern que serà molt positiu si es posa en pràctica. Ja que per molts processos de coaching, molts llibres d’autoajut que llegim o molts cursos que realitzem el que obtindrem només serà coneixement la saviesa s’obtindrà duent-ho a terme, és a dir, realitzant canvis en la nostra manera de fer i pensar.
Una manera de realitzar aquests canvis i obtenir la “saviesa” de la nostra vida és a través de l’autocoaching  que no és res més que aprendre a ser el teu propi coach.  Si partim de la base que tot el que busquem a la vida ho podem trobar a través de les nostres pròpies eines conèixer-les i saber-les emprar, l’autocoaching ens pot ser de molta utilitat.

A través de l’autocoaching  podem adquirir un major grau d’autoconeixement sobre qui som i quins són els nostres objectius futurs, trobar la motivació i adquirir el compromís necessari amb nosaltres mateixos per poder realitzar-los.


Conèixer les nostres creences, els nostres valors,  acceptar les nostres debilitats i potenciar les nostres competències seran algunes de les Claus que junt amb la nostra autoconfiança faran possibles els canvis que necessitem fer per aconseguir els nostres objectius.

Comentaris

Entrades populars