ENEATIPUS 8. EL DOMINANT


Els 8 destaquen sobretot per buscar el control de les situacions i imposar les seves pròpies regles. Són persones viscerals, directes i impulsives que en general han desenvolupat més la seva part més dura, més agressiva amagant ell seu costat més tendre i sensible que el tenen.

No l’espanta el conflicte perque és combatiu i passional i sap prendre decisions ràpides.
La seva principal motivació és posar a prova la seva resistència i controlar el que els envolta. El mou fer JUSTÍCIA.

Les seves ganes de dominar venen donades per que no volen que ningú els domini a ells.
Com a parella son extremadament directes que obren els seus sentiments davant la tendresa de l’altre. El perill que tenen són els excessos ja que el seu pecat capital és la LUXURIA.

En el seu llenguatge corporal tenen una presencia física que imposa inclús quan estan en silenci. Saben modular el seu to de veu per aconseguir el màxim efecte i tenen un llenguatge no verbal molt rotund.

El seu mecanisme de defensa és la NEGACIÓ. Per evitar mostrar la seva debilitat i mostrar-se forts i poderosos.

Ens ensenyen força, lideratge i protecció.

EN EL SEU MILLOR ESTAT: Són molt assertius amb una auto confiança molt alta i lluiten pel que volen i el que creuen que és just. Orientats a l’acció tenen una gran capacitat de motivar-se per això els hi encanten els desafiaments, els reptes i fan servir la seva impulsivitat i iniciativa per tirar endavant projectes nous. Es guanyen el respecte dels demés perque son líders naturals, la gent els respecta i els busca perque els orientin. Fan servir el seu poder per causes nobles. En el seu millor estat son moderats, magnànims, misericordiosos i tolerants.  Poden arribar a ser heroics i històricament grandiosos.

EN EL SEU ESTAT MÉS NORMAL:  Els preocupa arribar a ser autosuficients i independents a nivell econòmic. Són individualistes, pragmàtics, emprenedors, treballadors. Els hi encanten les aventures i els reptes per posar-se a prova i reafirmar-se. Volen controlar tot el que els envolta i això els fa tornar-se agressius, orgullosos, egocèntrics i expansius. Com a “caps” imposen la seva voluntat i la seva visió en tot no cedint en res gairebé mai.  Senten que han de sortir-se amb la seva i imposen la seva voluntat tornant-se desafiants fent servir amenaces quan eles hi convé contra els demés per mantenir-los amb una sensació d’impotència. Aquest és un punt que sovint se’ls gira encontra perque els demés es poden aliar contra ell per les injustícies en el seu tracte.

EN EL SEU PITJOR ESTAT:  S’aferren al poder sense que els importi el preu que  han de pagar per ell.  Es poden tornar cruels, violents, inmorals, despietats i no admeten la culpa ni la por. Poden desenvolupar idees delirants sobre si mateixos i es senten que poden amb tot. Si senten que estan en perill poden destruir amb crueltat tot aquell que no acati la seva voluntat. Son venjatius i poden tenir en els casos més extrems tendències assassines i sociòpates.

El SEU CENTRE: l’instintiu

LA SEVA ESTRATÈGIA: Esforçar-se per sentir-se poderós

VISIÓ DE SI MATEIX: “Jo puc”

LA SEVA POR: La debilitat

LA SEVA TRAMPA: La justícia.

Comentaris

Entrades populars