LA TRÍADA VISCERAL, LA DE L'INSTINT. (ENEATIPUS 8,9,1)

Aquesta tríada té a veure amb la intel·ligència del cos, es a dir amb el seu funcionament vital i la supervivència. La seva realitat es centra en el centre del seu cos i això dona una sensació de profunditat, estabilitat i independència. Quan perden aquesta força basada en el aquí  i l’ara intenten omplir-la proporcionant una falsa sensació d’autonomia i així creen mecanismes de defensa que fan que es resisteixin a la realitat. 

Els 8,9 i 1 acostumen a saber el que senten i en general no tenen dificultat per a entrar en acció. S’ignoren a sí mateixos i reaccionen sovint des de la ràbia.  Tenen dificultats en el camps de la raó i lluiten per recordar les seves pròpies necessitats.

Es diuen instintius perquè acostumen a percebre coses físiques e intuïtives abans de cognitivament. Es senten bastant invisibles davant els demés i s’enrabien per això però les tres ena tipus reaccionen de manera diferent.

El seu sentit més desenvolupat és el cinestèsia i l’auditiu més que el visual. El seu pensament és molt dicotòmic sovint, blanc o negre, tot o res ni això ni allò. A les emocions reaccionen de manera física. És a dir, son més conscients de les sensacions físiques que de les emocions. Per exemple, davant de l’emoció de desconcert poden dir que estan inquiets més que no pas desconcertats.

En la infantesa van passar desapercebuts, ignorats o invisibles. Carreguen amb aquesta invisibilitat d’adults i per tant passen per alt les seves necessitats. Tendeixen a auto-esborrar-se. I ho compensen exagerant la seva presencia. Perden el propi reconeixement personal. El seu objectiu hauria de ser recuperar la seva presencia, veure’s a si mateixos, començar a enfocar-se en les seves necessitats personals i en si mateixos. Aprenen a rebel·lar un esser real abans invisible i comencen a raonar  i veure les coses amb una actitud més amable.

EL SEU CENTRE. Visceral

INTERÉS O PREOCUPACIÓ: Resistència i control de l’entorn, poder, por a ser dominats i explotats.

PROBLEMES: Agressivitat i repressió que es tradueixen en males relacions personals amb els demés i amb l’entorn en general.

QUE BUSQUEN: L’autonomia.

SENTIMENT SOTERRAT: La ira

                                                                 





Comentaris

Entrades populars