ENEATIPUS 3. EL TRIOMFADOR


És un molt bon venedor de sí mateix. És una persona competitiva, dinàmica, lluitadora, pragmàtica… brilla socialment… i aquests aparquen els seus sentiments si cal per aconseguir els seus objectius professionals i adquirí estatus social que es el que realment els importa.
Aquest tipus de personalitat es centra en la seva imatge per això la seva debilitat és la vanitat. Són persones carismàtiques, simpàtiques i presumptuoses. El que els motiva a la vida és demostrar la seva vàlua i impressionar als demés.
Tenen un aspecte ferm, demostren confiança, van amb l’espatlla recta a vegades inclús sembla que actuïn.

No acostumen a mostrar els seus sentiments per no semblar dèbils. No fan res per què sí, sempre tenen un objectiu a darrera per això, a nivell professional prefereixen que els seus objectius específics i quantificables i que tinguin relació amb l’èxit individual.
El seu mecanisme de defensa és comportar-se com un camaleó, adaptant-se a tot per evitar el fracàs i mantenir la seva imatge exitosa. S’amaguen darrera la imatge d’èxit que ells mateixos volen mostrar als demés.

Què ens ensenyen? Ens ensenyen energia, eficàcia i superació.
Ja vàrem dir que en aquesta tríada emocional el paper que van adoptar en la infància era molt important ja que en aquesta edat volien complaure o eren massa afalagats i elogiats pel pares pels seus èxits cosa que fa que la seva vanitat augmentés o bé per contra per quedar bé feia el que tocava destacant en aquells camps que complaïen als pares.

EN EL SEU MILLOR ESTAT:  Són éssers segurs de si mateixos, es senten desitjables i desitjats i tenen una autoestima molt alta. Solen ser populars de joves, encantadors i atractius. Són molt ambiciosos i intenten superar-se  a ells mateixos. També són bons comunicadors i bons venedors. S’accepten a sí mateixos i es guien per formes pròpies inclús a vegades una mica excèntriques que els fa ser especials, diferents. Són caritatius , tenen molt sentit de l’humor, amb un gran cor, nobles i considerats amb els demés.

EN EL SEU ESTAT NORMAL: Es preocupen per mostrar-se superiors als demés, es comparen amb els altres i busquen èxit i prestigi. Són gran escaladors socials que les preocupa molt la exclusivitat i el triomf. Són sovint calculadors i perden contacte amb les seves emocions el que els confereix un aspecte fred. Estan molt preocupats per les formes, per quedar bé i impressionar als demés i hi posen molt esforç. Té problemes amb el compromís i la intimitat, tenen aires de grandesa i volen aparentar ser millors del que realment son.

EN EL SEU PITJOR ESTAT: Com que temen al fracàs i ala humiliació poden arribar a ser explotadors i oportunistes. Fan el que calgui per aconseguir els seus objectius encara que sigui a costa dels demés. Estan plens de gelosia i  poden arribar a ser sàdics i venjatius amb la intenció d’arruïnar als demés per aconseguir els seus propòsits o bé per venjança de qui l’ha humiliat. Entre els més mals sans hi ha psicòpates i persones violentes amb tendències homicides.

Què els hi convé treballar: la sinceritat i la honestedat i la transparència. Haurien de tenir en compte més els seus sentiments i dedicar més temps al descans. Treballar el seu pecat capital que és la vanitat i treure a relluir la honradesa i la autenticitat que els caracteritzen quan estan sans.

PERSONATGES FAMOSOS:
Cristiano Ronaldo, Pedro Sánchez, Florentino Pérez, Leticia Ortiz, Cheer

PERSONATGES DE FICCIÓ:

Superman, Patrick d’ American Psycho, Gastón de la Bella y la Bèstia, Sansa Starck de Joc de trons.

Comentaris

Entrades populars