POSA UN COACH A LA TEVA EMPRESA


A mitjans dels noranta va arribar d’ Estats Units el rumor d’una plaga que arribaria a les nostres empreses: el “coaching”. 
Un nom que vàrem haver de buscar al diccionari i que encara ens va sorprendre més quan el significat d’aquesta paraula era “entrenador”. Ja només ens faltava això!. Que vingués  de fora un “entrenador” que ens  digués  a nosaltres que fa trenta anys que portem al capdavant empreses i que amb mà de ferro i tenacitat les hem dut tant lluny sols, seguint les passes de la família, dels nostres avis fundadors.
Això, pensàvem, era per aquestes multinacionals que venien de l’estranger i que estaven plenes de “yuppies “ i que no entenien de territori i molt menys del caràcter dels nostres encarregats, caps de fàbrica i molt menys de les nostres tradicions. Però va arribar el nou segle i amb ell tota una revolució comunicativa, social i global i allò que els nostres avis i els nostres pares aplicaven en la gestió de l’empresa començava a trontollar. De sobte, ens vèiem obligats a sortir de la nostra zona de confort que ningú ens va dir ni que hi fóssim abans de l’aparició d’aquests personatges, i sortir-nos-en no era fàcil. 

L’humanisme imperava sobre el capitalisme i les persones i la gestió del talent, la nostra manera de liderar es veia forçosament empentada cap a una nova manera de fer. La fòrmica dels despatxos havia de canviar pels mobles suecs i el guix pel pladur i nosaltres havíem de potenciar les habilitats i competències dels nostres treballadors per ser més productius.
A les associació d’empresaris anaven proliferant les xerrades sobre coaching fetes  per personatges segurs del que feien i sorgits de la psicologia o d’alts càrrecs directius de grans empreses que  parlaven de coses que ens feien pensar, n’hi havia que inclús parlaven d’emocions a l’empresa i ens donaven consells per rentabilitzar el nostre capital humà i assolir de manera més eficaç els nostres objectius.

Reticents els vàrem començar a convidar a les nostres empreses i de sobte, una mena de “Pepito Grillo” ressonava en les nostres consciències i ens ensenyava on estava amagada la nostra pròpia Caixa d’eines per sortir-nos-en de moments difícils i quan nosaltres mateixos no ens en sortíem ens proporcionava eines que es treia d’una maleta que ens feien ser millors i més eficaços. Ens feia sortir de la zona de confort, ens feia fer front a les nostres pors i ens ajudava a millorar el nostre lideratge sense deixar de ser qui som, sense grans inversions, apalancant el nostre propi capital, l’humà.
Aquella plaga s’ha convertit ara en una figura imprescindible per arribar a on volem, per ser més competitius i aconseguir enfilar el camí de l’empresa que projectem.


Posa un coach a la teva empresa!           

Comentaris

Entrades populars