Treure el bolquer



Quan iniciem l'aventura de ser pares llegim, escoltem altres pares, en definitiva ens preparem per fe-ho lo millor possible, però la crua realitat és que sovint el que ens agradaria tenir és un manual d'instruccions com els que et donen quan compres alguna cosa i en l'apartat de problemes ens donen possibles solucions en cada cas. Molts cops no funciones però un es queda més tranquil si sap que ho ha intentat. En aquesta secció intentaré explicar-vos petits trucs, idees, coses per fer amb els nens en les diferents etapes de la infància des del naixement fins a la pre-adolescència.


L'edat adequada per començar a treure'ls sol ser entre els 2 i els 3 anys tot i que dependrà de la maduresa del nen. Fer-ho conjuntament amb l'escola és de gran ajuda i podeu començar a treure primer els dia i quan ja ho tingui superat el de la nit encara que molts nens permeten fer-ho al mateix temps. Fer partícep al nen en la compra de l'orinal i delimitar una zona del wàter on posar-lo el fa sentir gran i important. Generalment el control d'esfínters de l'anus costa més i hi ha nens a qui els espanta el fet de veure el que han fet. Un truc que funciona és presentar l'orinal com una cosa màgica que ve a menjar-se les caques dels nens i com a agraiment de que el nen n'hi doni una ell a canvi li dona un petit obsequi (un cotxet, un llapis de colors, una llaminadura...). Podeu pintar l'orinal amb una cara somrient o posar un dibuix enganxat a la paret...Un cop hagi aprés a fer-ho a l'orinal aquest marxa a casa d'un altre nen.
Jo en dic "L'orinal de les caques".
Una cosa pràctica de cara a treure els bolquers de nit és fer el llit dos o tres vegades. És a dir, posem el protector, la baixera, el protector...i així si al nen se li escapa el pipinomés caldrà treure els llençols de sobre i ja tindreu altre cop el llit fet.

Comentaris

Entrades populars