Primavera






Ja hi som! Ja no és primavera a El Corte Inglés, ja ho és a tot arreu. Diuen que la primavera la sang altera, i deu ser veritat si ens basem en els estudis científics. Amb l'arribada del bon temps i la calor, el nostre sistema endocrí  allibera menys quantitat de beta endorfines a la sang, responsables en bona mesura del nostre benestar físic i emocional. 
Es calcula que 1 de cada 10 persones pateix l'anomenada Astènia Primaveral. L'astènia etimològicament no és res més que la manca de vigor, cansament i és un símptoma associat a diversos trastorns alguns d'ells d’origen orgànic. Un dels principals trastorns que dóna astènia és l’estrès. En principi però, l'astènia primaveral en persones sense estrés també es dona, afecta principalment a dones entre 20 i 50 anys i apareix amb uns símptomes comuns;
  • Fatiga
  • Irritabilitat
  • Dificultats de concentració
  • Trastorns del son
  • Alteracions en l'alimentació...
Com que es tracta d'un procés d'adaptació aquests símptomes remeten en uns dies o setmanes, quan aquests es prolonguen en el temps, és a dir, en un període de més de sis mesos , l'astènia pot esdevenir crònica (síndrome de la fatiga crònica) i s'ha de fer un estudi exhaustiu per veure'n les causes.
                                             
Com combatre l' Astènia Primaveral?

  • Cuida la teva alimentació; evita els greixos i els hidrats de carboni durant uns dies. Fes cinc àpats al dia, el del migdia el més fort i el de la nit el més lleuger. Complementa la teva alimentació amb vitamines de la fruita i de les verdures i si et cal algun complement vitamínic.
  • Respecta les hores de son. No prenguis excitants a mitja tarda i sopa lleuger perquè la digestió no interfereixi amb la son. Un bon descans nocturn, (7 hores de son) és bàsic per sentir-te vital al matí.
  • Prova a fer exercici. Ara que les hores de llum augmenten i la temperatura és agradable, camina per la muntanya, per un parc intentant respirar aire net.
  • Tingues pensaments positius. Centra la teva atenció en coses agradables que et facin sentir be.
  • Riu. Riure sovint augmenta la alliberació d'endorfines i augmenta els nostres pensaments positius.
  • Aprèn tècniques de relaxació. La relaxació és un estat de plena consciència que ajuda a alliberar tensions i a superar l’estrès. 
L'astènia primaveral és un estat passatger que marxarà tal i com ha vingut sense necessitat de tractament, als pocs dies que apareix. Amb aquests consells el teu cos s'adaptarà més ràpid i minorarà els símptomes incòmodes que et pugui donar. Si perdura, consulta-ho a un especialista o truca'm i intentarem posar-hi remei.

A mi la primavera m'encanta, s'ha acabat el fred i el paisatge es torna verd i les flors comencen a florir. És una època fantàstica per gaudir de l'aire lliure, passejar, sortir amb els nens a la muntanya, fer trobades amb els amics i la família,...

Benvinguda Primavera!!!

Comentaris

Entrades populars